Waar ben je naar op zoek?

Optimale oplegstrategie voor de beste groei

Praktische tips Praktische tips4-5-2020

Om goede groei te realiseren is een goede oplegstrategie van belang. Hieronder 4 tips van onze specialisten over hoe u hiervoor kan zorgen.

1

Voer en water

Spoel de waterleiding goed door voor opleg en zorg dat de troggen en drinkbakjes goed schoon en droog zijn. Zorg er daarnaast voor dat er voldoende voer in de droogvoerbakken of in de troggen aanwezig is.

2

Opstartvoer

Zet ULTRA kickstart voer in voor de beste start van uw biggen. Dit zorgt voor een hogere voeropname en dus een hogere groei. De samenstelling van het voer heeft een positief effect op de darmflora en de algehele weerstand. 

Voor brijvoer geldt: Voer een zo hoog mogelijk gehalte aan droge stof. Door extra droogvoer te verstrekken rondom de opstart van biggen, wordt de overgang van droogvoer naar brij verbeterd.

3

Temperatuur

De afdeling moet minimaal 24 graden zijn voor opleg. Echter is de vloertemperatuur nog belangrijker, die moet minimaal 30 graden zijn. Controleer ook de dag en nachttemperatuur.

Afbeelding: Temperatuur
4

Ventilatie

Daarnaast is het belangrijk om voldoende te ventileren. Daarmee voorkomt u een hoge relatieve luchtvochtigheid. Sluit windinvloed op de ventilatie uit.

Meer weten?

Benieuwd hoeveel extra groei er bij uw varkens te realiseren is? Neem contact op met onze specialisten. Of neem contact op met FarmConsult voor specifieke vragen over klimaat.