Waar ben je naar op zoek?

Tips voor het bijvoeren van biggen met ferment

Piet Lamers, biggenspecialist van ForFarmers, vertelt in zijn FFlog over het belang van biggen bijvoeren in de kraamstal. Het is belangrijk om de voeropname gelijkmatig met kleine beetjes te stimuleren, zodat de darmen van de big ontwikkeld worden en dat de enzymproductie op gang komt. Een automatisch voersysteem en fermentatie zijn bij uitstek een hulpmiddel om een kwaliteitsbig te realiseren. 

6 tips voor het bijvoeren van biggen met ferment

Waarom biggen bijvoeren en wat zijn de normen?

Jong geleerd is oud gedaan. Dat spreekwoord gaat voor biggen zeker op. Pas enkele dagen oud, maar oud genoeg om naast melk drinken al plantaardig voer te leren eten en verteren. Het is dé voorbereiding van een big op het speenmoment en het vervolgens doormaken van een gezonde groei. Een heel belangrijk onderdeel van de biggenopfok en stap 2 van het VIDA 6-stappenplan. 

Lees op onze website meer over biggen bijvoeren in de kraamstal:

Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw kraamstal of benieuwd naar onze tips bij het gebruik van een automatisch voersysteem in de kraamstal? Onze ervaren specialisten staan je graag te woord. 

Wil je weten hoeveel voer de biggen in de kraamstal op jouw bedrijf opnemen? Vraag dan vrijblijvend een voeropname-check aan bij ForFarmers.

Vrijblijvend voeropname-check aanvragen