Gefermenteerd varkensvoer is voer dat al een beetje voorverteerd is. Tijdens het fermentatieproces zetten bacteriën glucose om in o.a. het smakelijke melkzuur. Zo worden voedingstoffen beter ontsloten en verteerbaar. Gefermenteerd product draagt bij aan een betere darmgezondheid en is erg smakelijk bovendien. Met de mini-fermentor maak je zelf gemakkelijk kleine hoeveelheden gefermenteerd product op het eigen bedrijf aan. De varkens lusten er wel pap van!
Gefermenteerd product kent meerdere toepassingen. De zogende en gespeende biggen én de zeugen rondom werpen hebben er het meeste baat bij. Bij de biggen draagt het gefermenteerde product bij tot een goede darmgezondheid van de big op drie niveaus.
ForFarmers levert ondernemers binnen het Ferm4Farm fermentatieconcept gefermenteerd product op hun bedrijf. Dit kan op grote schaal op de bedrijven zelf of via de aankoop van het kant-en-klare product Nutriferment. Soms willen ondernemers fermentatie precies toepassen in de meest gevoelige periodes, zoals rond het werpen en het spenen. Met de mini-fermentor is het nu ook mogelijk om zelf makkelijk op uw bedrijf kleine hoeveelheden gefermenteerd product aan te maken.
De mini-fermentor vraagt weinig investering en is makkelijk toepasbaar. Voor een bedrijf met 750 zeugen komt de extra ondersteuning van de maagdarmgezondheid neer op 6 cent per big. Je hoeft alleen een vaste hoeveelheid warm water, een zak Ferment Compact en bacteriën toe te voegen. Met één druk op de knop heeft u na 24 uur zo’n 100 kg gefermenteerd product. Dit product kun je in een vaste hoeveelheid aan de brij toevoegen. Je kunt de mini-fermentor ook eenvoudig koppelen aan een automatisch voersysteem in het kraamhok.
Piet Lamers, biggenspecialist bij ForFarmers, geeft in zijn FFlog 6 tips over het biggen bijvoeren met ferment. Bekijk de FFlog hier!
Ben je enthousiast geworden en wil je ook aan de slag met fermentatie? Neem dan contact op met je specialist of één van onze fermentatiespecialisten via onderstaand formulier.
Waarom is gefermenteerd varkensvoer interessant? Dit en andere weetjes over fermentatie.
Aanmelden
Neem nu contact op