Waar ben je naar op zoek?

Verhoog de totale voeropname bij biggen met VIDA Muesli

Sector Nieuws Sector Nieuws31-5-2024

De totale voeropname voor spenen is hoger wanneer er twee voersoorten gelijktijdig aan biggen worden verstrekt. Als deze voeders van elkaar verschillen qua structuur, geur en kleur is dit effect het grootst. Een hogere voeropname voor spenen draagt bij aan een goede darmgezondheid. 

Goede start voor spenen verbetert opfok

Bekend is dat een hogere voeropname bij biggen voor spenen zorgt voor een betere opstart na spenen. De darmen worden door de hogere voeropname beter voorbereid op het droogvoer dat na spenen verstrekt wordt. Door het aanbieden van een tweede voersoort, naast VIDA Prestarter of speenvoer, met veel vezelbronnen zorgt dit voor een verbetering van de darmgezondheid. Vezels zorgen voor structuur in de maag en dit zorgt ervoor dat de maaginhoud beter aangezuurd wordt. Ook verbetert dit de mestconsistentie. De hogere voeropname voor spenen zorgt voor een hogere groei en meer (arbeids)gemak na spenen. 

Nieuw: VIDA Muesli

Afbeelding: Foto VIDA Muesli

Daarom heeft ForFarmers VIDA Muesli geintroduceerd, een vezelrijk product dat goed opgenomen wordt door biggen. Diverse proeven tonen aan dat VIDA Muesli de totale voeropname verhoogt, alle bestanddelen goed opgenomen worden en de biggen vlotter in de benen komen. Voor het beste resultaat voert u VIDA Muesli vanaf tien dagen voor spenen tot vijf dagen na spenen. VIDA Muesli kan gelijktijdig naast VIDA Prestarter of VIDA speenvoeders ingezet worden.

Neemt u voor de juiste voertoepassing contact op met uw specialist.

Laat u overtuigen door uw biggen!

Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.
Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met uw persoonsgegevens