Waar ben je naar op zoek?

Voertoevoeging tegen hittestress bij varkens

Seizoensnieuws Seizoensnieuws25-6-2020

Gedurende warme periodes komt hittestress voor bij varkens. Daarom ontwikkelde ForFarmers ClimaSolv: een voertoevoeging die bestaat uit een mengsel van ingrediënten dat de negatieve effecten van hitte(stress) beperkt.

Wat is ClimaSolv?

ClimaSolv is een voertoevoeging en bevat een mengsel van ingrediënten die een voeropnamedaling afremmen bij hoge temperaturen. Verder bevat het componenten die de effecten van hittestress verminderen, in het voer en in het dier.

Wat doet het?

In het algemeen neemt de voeropname af bij een hoge temperatuur. Dit treedt vooral op bij zwaardere dieren die minder minder vreten en daarom een lagere dagelijkse groei hebben. Hogere temperaturen verhogen ook het risico op oxidatie en schimmels in het voer, denk daarbij aan de hoge temperatuur in de voersilo die in de zon staat. ClimaSolv helpt het risico op schimmels en oxidatie van het voer te verminderen, wat positief werkt op de darmgezondheid en stressreductie. Daarnaast ondersteunen de ingrediënten ook de voeropname.

Hoe werkt het?

Als temperaturen hoog zijn proberen varkens hun lichaamswarmte kwijt te geraken door het verhogen van de ademfrequentie. Hierdoor raakt het zuur-base-evenwicht in het varken verstoord. ClimaSolv houdt het zuur-base-evenwicht in stand en zorgt ervoor dat het varken tijdens hete dagen geen belangrijke energie gebruikt om dit evenwicht te behouden. Daarnaast kan een reductie van voeropname leiden tot een beschadigde darmwand, waardoor het risico toeneemt dat bacteriën in de bloedbaan komen. ClimaSolv helpt de (darm)gezondheid te verbeteren.

Wat zijn de voordelen van ClimaSolv?

  • Hoge voeropname
  • Verhoogde smakelijkheid van het voer
  • Betere darmgezondheid
  • Dankzij een intacte darmwand een betere opname van voedingsstoffen vanuit de darm


Wil je meer weten? Neem dan contact op met één van onze accountmanagers of specialisten.