Waar ben je naar op zoek?

Nutritionele innovaties ULTRA

ULTRA is gebaseerd op het resultaat van praktijkproeven bij 50.000 vleesvarkens verdeeld over 50 praktijkbedrijven in Noord-West Europa. Met onder andere de volgende resultaten:

  • Minimaal 12 gram extra groei per dag
  • Verbetering EW-voederconversie met minimaal 0,05 punt
  • Vermindering van de uitval met 0,5%
  • Verbetering van het resultaat met € 1,63 per afgeleverd vleesvarken

Dit zijn de zes innovaties van het ULTRA vleesvarkensvoerconcept

Zes nutritionele innovaties van het Nutritie en Innovatie Centre (NIC) van ForFarmers liggen aan de grondslag van het ULTRA-voerconcept voor vleesvarkens.

1. Vitamine B-Complex

Vitamine B-Complex ondersteunt de belangrijke processen in de stofwisseling voor een efficiënte groei. Het optimaliseert de anitoxidantcapaciteit voor een betere karkaskwaliteit. 

2. Darmprotector

Darmprotector wordt toegepast om de zuurgraad in de darm te reguleren. Dit ondersteunt een betere vertering. 

3. Celprotector

Celprotector ondersteunt de cel-integriteit voor een goede opname van voedingsstoffen door de darmcellen. 

4. Vezelfactor

Vezelfactor is een unieke mix van fermenteerbare (MicC) en niet-fermenteerbare vezels (StrucC). Het verbetert het microbieel evenwicht in de darmen en ondersteunt in de opname van nutriënten. 

5. Groeifactor

Groeifactor levert de optimale balans van aminozuren. Het ondersteunt de aanzet van mager vlees en reduceert de hoeveelheid fermenteerbaar eiwit dat de darm bereikt. 

6. Relaxfactor

Relaxfactor is een bron van vezels die helpt om de verzadiging te bevorderen waardoor de varkens rustiger gedrag vertonen. 

Quote
“Een klankbordgroep van onze klanten gaf aan waar zij behoefte aan hebben: een goede voerwinst, een goede voeder- en EW-conversie, een lagere uitval, goede gezondheid en minder agressie”, aldus Rosemarijn Gerritsen, Innovatiemanager vleesvarkens

Wilt u meer weten? 

Wilt u meer weten over onze aanpak rondom vleesvarkensvoer? Klik dan hier.

Klik hier om meer te weten te komen over ons vleesvarkensvoerassortiment. 

Wilt u meer informatie over onze innovaties in het vleesvarkensvoerconcept, neem dan contact op met uw specialist/accountmanager, onze klantenservice of vul het contactformulier in. We helpen u graag verder.