Waar ben je naar op zoek?

Aanpak zeugenvoeding: NOVA

Behoeftes van de zeug veranderen onder invloed van andere genetica en hogere prestaties. Ook bedrijven zijn in ontwikkeling; worden groter, krijgen meerdere locaties en (vaak) meer personeel. Dit vraagt om een andere aanpak van voer en voertoepassing. Daarom hebben we NOVA ontwikkeld; hét antwoord voor uw toekomst.

De kracht van NOVA

  • Beste biggen
  • Beste prestaties
  • Hoogste rendement
  • Meeste arbeidsgemak

Dit zijn de vier pijlers van het NOVA zeugenvoerconcept

NOVA is gebaseerd op het resultaat van praktijkproeven bij 5.000 zeugen verdeeld over 38 praktijkbedrijven in Noordwest-Europa. Het NOVA-concept is gebaseerd op vier belangrijke pijlers:

1. Meer en vitale biggen

NOVA voeders zijn speciaal samengesteld om biggen de beste start te geven. Dat lukt dankzij de hogere voeropname van de zeugen en resulteert in een betere groei van de biggen vóór en na spenen. Zo geven de zeugen hun biggen de beste start mee.

2. Hoogste melkproductie

NOVA biedt een optimale balans van belangrijke voedingsstoffen die de melkproductie en -kwaliteit maximaliseren en zorgen voor zwaardere, meer en uniforme biggen bij het spenen. Resultaat is minder uitval van de biggen en uniformere tomen.

3. Hoge levensproductie van zeugen

Het NOVA assortiment, van opfokvoeders tot dracht- en lactovoeders, biedt de ideale nutritionele ondersteuning tijdens alle levensstadia van de zeug. Met deze voeders kunt u beter sturen op een goede conditie van uw gelten en zeugen. Zo blijven uw zeugen langer op een hoog productieniveau en behalen zij een hogere levensproductie.

4. Eenvoudig werken

Voor elke varkenshouder is het mogelijk om de juiste keuze te maken binnen het NOVA assortiment. Doel: voorspelbare prestaties, gemakkelijk werken en behalen van bedrijfseigen doelstellingen. NOVA zorgt voor rustige zeugen tijdens de drachtperiode, soepele overgang van dracht naar lactatie en gemakkelijker werken in de kraamstal.

Het NOVA-voerconcept is gebaseerd op zes nutritionele innovaties van ons innovatiecentrum. Wilt u weten welke? Lees dan hier verder.

Bekijk onze video

Als varkenshouder...

Als varkenshouder is het creëren van leven ook jouw leven. Daarom hebben we NOVA zeugenvoer ontwikkeld...voor het leven.

Wilt u meer weten? 

Wilt u meer informatie over ons zeugenvoerconcept, neem dan contact op met uw specialist, onze klantenservice of vul het contactformulier in. We helpen u graag verder.