Waar ben je naar op zoek?

Nutritionele innovaties NOVA

NOVA is gebaseerd op het resultaat van praktijkproeven bij 5.000 zeugen verdeeld over 38 praktijkbedrijven in Noordwest-Europa. Met onder andere de volgende resultaten:

  • 165 gram hoger speengewicht
  • 0,25 meer biggen bij de zeug
  • 10% meer melk uit voer
  • 12% meer zeugen die 13 of meer biggen spenen

Dit zijn de zes innovaties van het NOVA zeugenvoerconcept

Zes nutritionele innovaties van het Nutritie en Innovatie Centrum (NIC) van ForFarmers liggen aan de grondslag van het NOVA-voerconcept voor zeugen.

1. Structuur

De specifieke verhouding van grondstoffen en voldoende structuur in het voer zorgt voor een betere maag- en darmgezondheid en voorkomt maagzweren, waardoor de zeug fitter is en beter presteert.

2. Energiemix

De juiste mix tussen snelle en langzame energiebronnen. Hierdoor ontvangt de zeug de juiste voedingsstoffen voor een goede vruchtbaarheid en conditieverbetering.

3. Vezelfactor

Een unieke mix van vezels met specifieke eigenschappen. Dit verbetert het welzijn van de dragende zeug en de mestkwaliteit rondom werpen. Dit versnelt het geboorteproces en maakt een hogere voeropname in de kraamstal mogelijk.  

4. Aminozurencomplex

Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. Gelten, dragende en lacterende zeugen hebben een verschillende behoefte aan aminozuren. Door de aminozurensamenstelling van het voer aan te passen aan de fase en dus behoefte van de zeug wordt haar potentie beter benut.

5. Melkfactor

Deze factor bestaat uit een combinatie van grondstoffen die invloed hebben op de samenstelling van de melk en daarmee op de groei en gezondheid van de biggen.

6. Vitaminecomplex

Vernieuwde inzichten in de voorziening van vitaminen en mineralen leiden tot een verbetering van de productie en lange levensduur van zeugen.

Wilt u meer weten? 

Wilt u meer informatie over onze innovaties in het zeugenvoerconcept, neem dan contact op met uw specialist, onze klantenservice of vul het contactformulier in. We helpen u graag verder.