Waar ben je naar op zoek?

Programma

We ontvangen je graag op 11 december om 15.00 uur met een kop koffie of thee, daarna gaan we van start met het programma. Om 22.00 uur ronden we de avond af. Nieuwsgierig wie het programma van het Young Farmers Event 2019 tot een succes gaan maken? Hieronder stellen we de sprekers aan je voor. Houd deze website en onze social media in de gaten voor updates!

Harmke Oudenampsen

Afbeelding: Programma YFE - Harmke met kader

Als journalist bij NOS, Omroep Gelderland en RTV Oost heeft boerendochter Harmke veel ervaring met de traditionele media. Op dit moment geeft ze trainingen in onder andere vloggen, presenteren en pitchen. Deze kennis gaat ze op het Young Farmers Event inzetten door als dagvoorzitter alles in goede banen te leiden.

Mark Tuitert

Afbeelding: Programma YFE - Mark Tuitert met kader

Wat hebben topsporters en boeren met elkaar gemeen? Meer dan je denkt! Niet alleen moeten beiden presteren onder druk. Ook komen beiden veel in aanraking met de media. Mark Tuitert kan als ex-topschaatser veel vertellen over zijn ervaringen. Laat je inspireren tijdens zijn openhartige verhaal.

Theo Vernooij

Afbeelding: Programma YFE - Theo met kader

Theo is varkenshouder en afgelopen jaar meerdere keren in het nieuws geweest. Onder andere n.a.v. de boerenprotesten, maar ook na de stalbezetting in Boxtel. Theo sprak de dierenactivisten bij Pauw en deze uitzending is de meestbekeken uitzending van het seizoen. Theo wil burgers graag laten zien dat hij van zijn dieren houdt en dat de varkenshouderij ook een verdienmodel is. Op het Young Farmers Event vragen we hem hoe hij terugkijkt op afgelopen jaar, wat heeft hij geleerd van zijn media-optredens en welke tips heeft hij voor jonge boeren die ook met de media in aanraking komen.

Jan Bronninkreef

Afbeelding: Programma YFE - Jan met kader

In heel Nederland staat deze melkveehouder bekend als boer Jan. Hij won Expeditie Robinson 2018 en werd daarna overladen met media-aandacht. Ook na Expeditie Robinson is hij nog regelmatig in de media te zien. Ben je benieuwd hoe hij dit aanpakt? Hoe hij omgaat met alle aandacht? Of wat de gevolgen zijn voor zijn boerderij? Kom naar het Young Farmers Event en vraag het Jan.

Marije Klever

Afbeelding: Programma YFE - Marije met kader

Als melkveehoudster en bestuurslid van NAJK komt Marije in contact met boeren, de media en de politiek. In de media zet zij zich in om het verhaal van de jonge boeren te vertellen en richt zich daarbij voornamelijk op kansen voor de toekomst. Marije heeft ervaring met landelijke en regionale media en vlogt daarnaast ook. Ze schuift bij ons aan om hierover te vertellen. 

Geesje Rotgers

Afbeelding: Programma YFE - geesje met kader

Geesje was tot voor kort hoofdredacteur van V-Focus, het blad voor agrarisch adviseurs en is communicatie-adviseur voor de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV). Daarnaast coördineert ze de onderzoeksprojecten voor Stichting Agri Facts. Deze stichting checkt publicaties van instanties en media op juistheid en vraagt daar waar nodig om een rectificatie. Geesje kent zowel de wereld van de boer als die van de journalist en gebruikt deze kennis om mensen uit deze twee werelden met elkaar te verbinden. Op het Young Farmers Event zal ze aan de hand van praktijkvoorbeelden zowel de journalist als de boer de spiegel voorhouden. Leuk feitje: Geesje is afgelopen jaar geridderd voor haar jarenlange inzet om de juiste feiten over de agrarische sector boven tafel te krijgen.