Waar ben je naar op zoek?

Boert Bewust en ForFarmers werken samen aan boer-burgerverbinding

ForFarmers nieuws ForFarmers nieuws1-9-2020

ForFarmers is sinds 1 september partner van Boert Bewust en helpt daarmee om een goede dialoog tussen boeren en burgers tot stand te brengen en te houden. Naast ondersteuning van de landelijke organisatie, stelt ForFarmers ook ‘ForFarmers Boert Bewust’-pakketten beschikbaar om activiteiten op het boerenerf te stimuleren. 

Hugo Bens, pluimveehouder en bestuurder bij Boert Bewust: ‘’Een mooie samenvoeging, ‘ForFarmers Boert Bewust’. Samen bewust boeren en werken aan de verbinding met de samenleving in de eigen streek. Op het boerenerf, dat maakt Boert Bewust juist zo levendig. Het is mooi dat ForFarmers juist daar onze boeren extra wil ondersteunen.”

Afbeelding: boert bewust hugo voor website
Hugo Bens, bestuurder bij Boert Bewust en eigenaar van Bens BoerderEi

Boer aan het roer

Pieter Wolleswinkel, directeur ForFarmers: “Een sterk punt van Boert Bewust is dat het een echt gesprek tussen boeren en burgers stimuleert, omdat boeren zélf de activiteiten ontplooien. De boer zelf kan het beste uitleggen hoe zijn melk, vlees en eieren duurzaam geproduceerd worden. Het is heel belangrijk om de mooie verhalen van voedselproductie in Nederland te vertellen, nu en in de toekomst. Ik ben blij dat we een bijdrage aan die verbinding tussen boeren en burgers kunnen leveren.”

Naast een financiële bijdrage aan de landelijke organisatie kan een Boert Bewust-deelnemer ook het ForFarmers Boert Bewust-pakket aanvragen wanneer hij een nieuwe activiteit onderneemt om boeren en burgers met elkaar te verbinden. Het ForFarmers Boert Bewust-pakket bestaat onder andere uit een bijdrage voor de organisatie en educatieborden.
 

Boert Bewust

Boert Bewust werkt aan verbindingen tussen boeren en tuinders en de samenleving. Dit stimuleert ondernemers in de land- en tuinbouw om contact te zoeken met hun omgeving. Alleen zo ontstaat er een goede dialoog, wederzijds respect en meer betrokkenheid van consumenten bij hun voedsel. Alle boeren en tuinders kunnen meedoen; van veehouders tot fruittelers, van gangbaar tot biologisch. Dat is de kracht van Boert Bewust.

Ook interessant