Waar ben je naar op zoek?

Aanpak zelf mengen: HomeMiXX

Varkenshouders die zelf voer mengen – en daarvoor natte of droge bijproducten gebruiken – kunnen rekenen op een uitstekende begeleiding door onze HomeMiXX-specialisten. Met een rantsoen op maat, gedegen dier- en productkennis én verstand van (brij-)voerinstallaties helpen ze u bij het realiseren van goede technische én economische resultaten. Indien gewenst kunt u de bijproducten en losse grondstoffen ook bij ForFarmers kopen.

Onze HomeMiXX-aanpak bestaat uit 4 pijlers:

1: Onze HomeMiXX-specialisten in de stal

Het HomeMiXX-team van ForFarmers bestaat uit ervaren, pro-actieve specialisten die veel in de stal komen. Deze adviseurs optimaliseren zelf rantsoenen en bovendien worden zij voortdurend ondersteund met nieuwe (nutritionele) kennis en inzichten. Zij hebben een breed netwerk en beschikken over diverse tools. 

2: Bedrijfsspecifieke rantsoenen met de juiste instellingen

Onze HomeMiXX-specialisten maken samenstellingen op maat, afgestemd op de behoeften van de varkens en ondernemer. Zij hebben kennis van de (grondstoffen- en bijproducten)markt, zijn op de hoogte van de laatste innovaties en hebben kennis van installaties en de juiste instellingen. 

3: Frequente monitoring en analyses

Ons team maakt gebruik van vaste protocollen. Daarnaast worden er gestructureerde hygiënechecks en analyses uitgevoerd in het eigen laboratorium van ForFarmers. De uitslagen worden structureel besproken met de varkenshouder, waarna nieuwe doelstellingen bepaald of bijgesteld worden. Dit zorgt voor werkgemak en zekerheid. 

4: Circulariteit en verlaging van emissies

Bij het zelf mengen van voer wordt er maximaal gebruik gemaakt van reststromen: producten die niet geschikt zijn voor menselijke consumptie, ook wel circulaire voeders genoemd. Varkens zetten deze producten om tot voedsel dat wél geschikt is voor mensen. De varkenshouderij speelt hiermee een belangrijke rol in het verduurzamen van onze voedselketen. Bovendien hebben de reststromen een lage CO2-voetafdruk en draagt het voeren van mixx-voeders dus bij aan een kleinere CO2-voetafdruk van het eindproduct. 

Wat is HomeMiXX? Evie en Erik leggen het uit...

Wilt u meer weten? 

Wilt u meer informatie over het zelf mengen van droge of natte bijproducten? Neem dan contact op met ons brijvoerteam, onze klantenservice of vul het contactformulier in. We helpen u graag verder.