Waar ben je naar op zoek?

Familie Langevoort uit Epe wint Agroscoopbokaal Geiten 2024

Persbericht Persbericht16-5-2024

Familie Langevoort slaagde er in 2023 voor het eerst in meer dan 100 kg vet en eiwit per geit te melken. Ze blinken uit in ondernemerschap, maar ook op technische kengetallen behoren ze tot de betere ForFarmers geitenbedrijven. Dit bereikt de familie door eenvoud in hun bedrijfsvoering en door vakmanschap en discipline.

Maak in de video kennis met de familie Langevoort en hun aanpak.

Ondernemerschap, vakmanschap en continuïteit

Gert en Welmoed Langevoort en hun zoon Jelle uit Epe winnen de Agroscoopbokaal omdat ze uitblinken in ondernemerschap, vakmanschap en continuïteit. Afgelopen jaar heeft Jelle van zijn ouders alle ruimte gekregen om te ondernemen. En dat gaat hem, getuige de resultaten, goed af. Jelle werkt volgens het ‘Plan Do Check Act’–principe: wat gaat vandaag goed en wat kan er morgen beter, daar een plan voor maken en dat plan ook daadwerkelijk uitvoeren. Met als resultaat dat het bedrijf voor het eerst meer dan 100 kg vet en eiwit per geit heeft gemolken en met alle technische resultaten bij de betere ForFarmers geitenbedrijven zit. Niet door ingewikkelde veranderingen, maar door vakmanschap en discipline, zien wat er beter kan en dat morgen ook daadwerkelijk doen.

Het geheim van hun succes

Het geheim van hun succes? “Wij stellen elk jaar een duidelijk doel en dan gaan we daar ook helemaal voor”, verklaart Jelle desgevraagd. “Afgelopen jaar wilden we boven de 100 kg vet en eiwit komen, dus daar hebben we ons volledig op gefocust. En dat heeft gewerkt, want we kwamen uiteindelijk op 104 kg vet en eiwit uit.”
Geitenspecialist René van de Gevel is trots op deze ondernemers en onderschrijft Jelles uitleg van harte: “Jelle is heel gedisciplineerd in zijn aanpak en dat werpt vruchten af. Afgelopen jaar hebben Gert en Welmoed hem echt de ruimte gegeven om het roer over te nemen, en dan is het natuurlijk geweldig dat dit resultaat oplevert.”

Gert, Jelle en Welmoed Langevoort
Geitenhouders Gert, Jelle en Welmoed Langevoort (v.l.n.r.) stellen elk jaar een duidelijk bedrijfsdoel en gaan daar 100% voor.

Achtergrond Agroscoopbokaal

Agroscoop is een digitaal monitoringsprogramma van ForFarmers en Reudink waarmee veehouders op ieder moment hun technische en financiële cijfers kunnen monitoren. Daarnaast is het mogelijk de eigen technische resultaten met die van collega-veehouders te vergelijken. De specialisten van ForFarmers en Reudink hebben toegang tot deze data, zodat zij klanten goed kunnen begeleiden. De Agroscoopbokaal 2024 kent zes winnaars in de volgende categorieën: biologisch (Reudink), melkvee, vleesvee, geiten, varkens en vleespluimvee. Per categorie maken we in de maand mei de winnaars bekend via de diverse mediakanalen van ForFarmers en Reudink. Op 24 mei a.s. vindt de uitreiking van de bokalen en de huldiging van de winnaars plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst.